«

»

Bjud in till konferens

Vi vet att det är skillnad på konferens och konferens. Och det är även skillnad på vilka vi bjuder och vilka som dyker upp. Att tro att man ska bjuda in till en konferens eller frukost-seminarium där alla man vill ska komma, kommer. Är lite som att leva i en vacker bubbla som spricker så fort man kommer utanför hemmet. Men, självklart ska man inte vara cynisk utan ha som mål att alla man vill ska komma, kommer. Då finns det lite punkter man kan tänka på som är bra att bocka av. För, i grunden vill vi växa och utvecklas och lära känna nya människor.  Detta är något som är så självklart när man är yngre och som man verkar tappa med åren. Eller, man blir mer trygg och tror sig ha utvecklats klart. Man har det bra helt enkelt. Men, kanske är det även viktigt att se hur barn och unga nätverkar och skapar nya kontakter. För det är just var konferenser och seminarium till stor del handlar om: att lära känna nya människor för att ha en bättre eller ny arbetsrelation med.

  • Syfte – ha ett klart syfte vad det är du vill.
  • Budskap – är det lätt att ta in vad du vill? Skickar du ut inbjudan i rätt format?
  • Plats: Viktig är att ha en plats som andas den känsla du vill fånga. Du kan hitta event, konferens, kick off, mässa eller möte i Malmö som skräddarsyr lösningar. Annars om det är svårt att få till så är det smart att bjuda in till videkonferens.
  • Efterlämningsmaterial – det är alltid bra att ha något du kan lämna ifrån dig så de kan läsa vidare och där även kontaktuppgifter står.
  • Ta namn och mejl – Ha en lista på alla som kommer och någon som prickar av när de anländer. Detta för att även skicka ut mejl om konferensen och en sammanfattning.