«

»

Flytta kontoret

Det finns flera anledningar att flytta kontoret så som för att skapa en nytändning av inspiration bland företagets medarbetare genom kontorsflytten eller för att expandera företaget – men vanligaste anledningen är egentligen att lokalhyrorna blir för höga vilket orsakat flertalet omlokaliseringar av företag från Stockholms innerstad till kringliggande områden.

När det kommer till att genomföra en höga hus företag kontorkontorsflytt är det mycket som bör tänkas över rent logistikmässigt såsom hur och när saker och möbler ska flyttas samt hur billig frakt man kan förhandla fram med flyttbolaget för att se hur mycket flytten i så fall skulle kosta. Med andra ord är det viktigt att först och främst se huruvida en kontorsflytt rent kostnadsmässigt skulle gynna företaget eller ej både på lång och kort sikt. Ett exempel på storföretag som gjort just detta är banken SEB som valt att flytta sina kontor från Stockholms innerstad till förmån för den nya Arenastaden i Solna och detta är de inte ensamma om. Bland andra även Telia Sonera och statliga Vattenfall kommer att flytta sina huvudkontor hit – och anledningen? Hyrorna i innerstan är för dyra och därför väljer man istället att leta sig utanför tullarna mot bättre hyror och smartare kontorslösningar, skriver Dagens Nyheter. Men en annan anledning till att flytta sin verksamhet är för att expandera, vilket också tenderar att ge upphov till nya arbetstillfällen och det är något som Sveriges Radio skriver om. Ett företag som arbetar med fyra fasta anställda i dagsläget har nämligen valt att flytta verksamheten till Hofors där de planerar att utöka sin personalstyrka med ytterligare 10 till 15 anställda – vilket betyder att deras flytt kan bidra till att ge nya jobb i Hofors!

Vad ska man ta med sig vid flytten?

Något att tänka på vid kontorsflytt är att ta med sig allt det viktigaste i kontorsinredningen, men även att göra sig av med saker man inte längre har användning för. Dock kan det vara svårt att avgöra vilka saker som ska kasseras och ett exempel på detta görs gällande vid teknikjätten Apples flytt. I kontoret på adressen 1 Infinite Loop finns nämligen Steve Jobs kontor bevarat sedan hans död och har stått orört likt ett mausoleum och nu vid företagets kommande flytt är det osäker om detta kommer att få följa med, skriver Veckans Affärer. Men enligt Apples VD Tim Cook som handplockats av Jobs innan sin död menar att kontoret kommit att bli lite utav en inspirationskälla för honom och en plats av lugn så chansen är hög att det får följa med vid flytten – användbart eller ej.