«

»

Konferens för bättre arbetsmiljö?

Hur mår alla på företaget egentligen? Och är det mycket oro, irritation eller småtjafs som ligger och pyr under ytan? Ja, det finns många lösningar på problemet. En enkel som kanske inte är den enklaste men som definitivt rör om i grytan är att ta upp och prata ut under ett möte på jobbet. Men, det gäller att ha i beaktning att det kan leda till värre problem då de anställa inte vågar prata ut och med det bara blir mer oroliga. Så, då gäller det att ta tjuren vid hornet, lägga ner lite tid och pengar och åka iväg på konferens för att komma tillbaka med nya tag och förhoppningsvis hamna i en ny och levande atmosfär. Besök www.konferens.nu för att boka in ett trevligt ställe som passar just er.

Sätt riktlinjer så alla vet vad som gäller

Det är viktigt med riktlinjer. Och det är även viktigt att denna konferens blir till något roligt där ni tillsammans ska diskutera hur företaget kan bli bättre. Det gör ni genom att lyssna på varandra och inte vara dömande. Beroende på vad ni är för typ av företag har Arbetsmiljöverket utformat olika broschyrer som alla bör ha och ta del av för att veta vad som gäller. Det finns ett grundpaket, som alla arbetsgivare bör ha och som ni sedan kan komplettera för att passa er bättre. Det kan även vara bra att innan ni far iväg gå igenom  vad för olika punkter ni ska ta upp och låta anställa komma med förslag. En bättre arbetsmiljö gynnar alla, och en bra konferens är en bra början på nya tag!

“Arbetsgivaren ansvarar för arbetsmiljön och ska se till att arbetsmiljöarbetet ingår naturligt i verksamheten. Ett systematiskt arbetsmiljöarbete handlar om att i det dagliga arbetet uppmärksamma och ta hänsyn till alla förhållanden i arbetsmiljön som kan påverka de anställdas hälsa och säkerhet.” (läs mer)