«

»

Konsten att finna drömmen

Att hitta sitt drömjobb, vart än i världen det kan finnas är inte lätt. Att känns sig osäker på vart man skulle vilja jobba, idag eller i framtiden, är betydligt mer vanligt än att man känner sig helt säkert. Detta är en trend som finns kvar även högre upp i åldrarna. Så om man känner att man är för gammal för att känna sig vilsen i världen och inte veta var eller med vad man vill jobba, ska man inte misströsta. Detta är nämligen vanligt. 

Chansen att arbeta utomlands

Men om man vet då? Om man är säker på att man vill åka till Norge och arbeta med brukervennlig prosjektledelse? Ja, då är det bara att köra på och börja jobba för att också kunna uppleva sina drömmar i verkligheten. För ungdomar finns idag möjligheter att via EU få finansiella bidrag för att flytta utomlands och börja jobba i ett annat EU-land. Målet är att på så sätt öka rörligheten inom unionen och få arbetssökare till de platser där jobben finns.

”Fler än 5,5 miljoner unga européer står utan jobb i dagsläget. För att få bukt med problemet har EU-kommissionen lanserat ett projekt i samarbete med European Employment Services (Eures) där ungdomar mellan 18 och 30 år kan få bidrag för intervjuresor och för att flytta utomlands.”

Hela vägen fram till målet

För vissa personer är det inga problem att helt på egen hand hitta fram till det som man kan tänka sig att göra medan andra behöver hjälpande coachning för att kunna ta sig fram.  En coach är vad som för många kan behövas för att de sista pusselbitarna ska hamna på rätt plats. När det gäller arbete utomlands kan en coach också hjälpa till med att ta fram vad det finns för möjligheter kring att söka jobb i andra länder.