«

»

Påhittad lärare höll 257 kurser

Nu har det kommit fram ett stort avslöjande att inom Studiefrämjandet att en person har hållit i nästan 300 kurser – som inte existerat. För detta bidragsfusk har Umeåregionen nu tvingats betala tillbakanästan nio miljoner kronor. Frågan är hur man inte har kunnat märka detta och vad för åtgärder som nu ska vidtas. 

1134120-dishonest-liarI dn.se går det att ta del av nyheten där en person, Gustav Gustavsson, har lurat Studiefrämjandet på mängder av pengar genom kurser som aldrig funnits. Han var en så kallad cirkelledare som hade hand om 257 kurser i Umeå. Eller på pappret hade han hand om kurserna, men i verkligheten inga. Detta är något som nu fått Studiefrämjandet i Umeå att betala tillbaka 9 miljoner kronor för detta bidragsfusk.

“Jag har absolut aldrig varit med om någonting liknande, det är en extrem situation som har varit i Umeå och jag tror att väldigt många känner sig förda bakom ljuset.”

Skolväsendet ska man kunna lita på! När det kommer till kompetensutveckling så är det otroligt många människor som är inblandade samt att det är en stor maskin som politikerna årligen vill förbättra. Vi har tidigare skrivit om att det är bra att finna balansen i sin ekonomi. Detta är extra viktigt när det kommer till studier eller när man vill vidareutveckla sin inom sitt yrkesliv. Genom att ha koll på sin ekonomi har man en sak mindre att fundera kring. Men, kanske bör man även nu hålla koll på sina pengar samt om ens utbildning verkligen existerar?