«

»

Varför lånar man pengar?

Den främsta anledningen till att man tar ett lån är för att man behöver medel för att finansiera ett visst projekt man tagit sig an så som ett hus- eller bilköp. Men många gånger lånar man för att ta sig upp på fötter igen efter en finansiell kris och med den rådande krisen i Europa är det allt fler människor som väljer att just låna.

Ett stigma som etsat sig fast är att det skulle vara dumt och något negativt att ta olika typer av lån för att klara av vardagsekonomin, vilket inte alls stämmer. Många gånger är det faktiskt ett sms- eller blancolån som räddar dagen i situationer där exempelvis ens partner blivit arbetslös och familjen är i behov av lite extra klirr i kassan. Så i den aspekten är ett snabblån inte alls något negativt utan kan istället vara den bästa lösningen på många jobbiga finansiella situationer. Vidare får man vid låneansökningar kontakt med en lånehandläggare som man i samråd med denne handläggare kan komma fram till en passande återbetalningsplan för just en själv och ens egen situation.

Blanda aldrig vänner och pengar

En välbeprövad huvudregel när det kommer till finansiella lån är att man aldrig ska låna pengar från sina vänner och bekanta eftersom detta vanligtvis slutar med osämja. Något som ofta spelar en stor roll i detta är att denna typ av lån inte är reglerade på ett korrekt sätt och därför är det viktigt att man är noga med att skriva avtal om man måste be en vän om ett finansiellt lån. Därför är det bättre att alltid ansöka om alla typer av lån hos en traditionell bank där alla regleringar finns. Dock om man har betalningsanmärkningar i sitt kreditregister kan man istället ansöka hos en alternativ lånegivare där kraven för att få ett blancolån inte är lika svåra att uppnå. Slutligen är det alltid bra att ha en uppställd och tidsbegränsad återbetalningsplan att följa istället för att man försöker betala av lån till en kompis på obestämd tid.